Matoperationer

Allmänt, Mat, vardagligt / Permalink / 0

Dagens lektion gick ut på att några i klassen skapat en meny som vi skulle tillaga.
Det blev en hel del gott!
Jag och jesse lagade pilgrimsmussla med champagnesås och en typ av antipasti med mozzarella och tomatsallad.

Efterrätten var en kivicarpaccio med stjärnanissås och rostade nötter. Jag kunde inte äta av den så mycket innan det började klia i munnen :(

Hemma från Italien

Mat, Resor / Permalink / 0
Nu är jag hemkommen från Sicilien, Italien.
Det var en otroligt bra resa på många sätt. 
Vackert, god mat och bra sällskap.
 
Dessa klippor är precis nedanför vårat hotell, vassa så tusan men skönt när man väl kommit ner i vattnet. Tyvärr fanns det inte lika mycket vattenliv som jag hade hoppats på, men det är ändå en sådan befrielse att få snorkla.
 
 
Dessa bilder är tagna nere på stranden, vi valde de flesta dagarna att ligga på sidan av här vid bryggan istället för mitt på stranden med alla solstolar och turister. Det var väldisgt härligt att kunna hoppa i från bryggan.
Utsikten från våran balkong var så fridfull, klipporna och havet precis utanför. Här satt jag varje morgon och bara njöt av ljudet och utsikten.
Jag, Madde och Matilda på bryggan! Man ser alla häftiga hus längs stranden, så otroligt effektfullt. 
Är så glas att jag lärt känna dessa fina människor!
Hela denna sicilienvistelse så har vi ätit, ätit och ätit! Finns så otroligt mycket god mat. 
 
En dag bestämde vi oss för att gå till andra sidan av den långa strandpromenaden. Så på denna bild ser man udden och piren längst ut nedanför berget, där bodde vi. På andra sidan, där som bilden är tagen hittade vi jättehäftig snorkling. Jag och Matilda snorklade till ett berg där vi hittade en grotta, så djup att vi inte vågade oss in hela vägen. Det var riktigt häftigt. Synd att man är så feg ibland :)
Pizzorna i italien föll mig helt i smaken, så mycket fyllning och galet goda smaker.
På torsdagen hade de lovat sämre väder, så vi tog oss bort från stranden och åkte 50 mil till Etna. Europas största vulkan. Det var otroligt kallt, blåsigt och kämpigt. Men det var värt det! Utsikten går inte ens att få med på bild för det var så mäktigt.
Kommer att sakna att sitta i solen, titta på havet och känna ro.
Vi besökte även staden Palermo, det var en enligt mig väldigt smutsig och tråkig stad. För mycket historia och för lite genuint mysigt Italien. 
Sista middagen var det bästa på hela resan, maten var bland det bästa jag ätit. Sällskapet oslagbart och allting var suveränt!
 

Sicilien

Resor / Permalink / 0

Idag vaknade jag i sicilien. Så otroligt fridfullt att vakna ensam när alla sover, sätta sig på bakongen och läsa klart min bok.
Sedan blev jag såklart rastlös och gick ner längs strandpromenaden och handlade frukost. Köpte bröd på bageri precis som jag föreställt mig.
Nu sitter vi på bakongen och äter frukost jag och daniel. Resten av gänget gick för att leta upp ett mysigt cafe.

Till top