Övning inför slutprov i mat och vin

Allmänt, Mat, vardagligt / Permalink / 0
Denna veckan har vi övat inför examinationen av denna kurs som är att laga mat till vin. Våran uppgift har varit att laga något tillsammans med vinet för att lyfta det till en tredje dimension och en bättre helhetsupplevelse. 
Första gruppen hade ekad chardonnay med anka, apelsinsås och potatispure. Till det en sallad på rostade nötter, getost och aprikos.

 
Min kombination blev halstrad tonfisk, risotto, grillad citron och rostade mandlar. Och mitt vin var en torr rosé cava. Jag hade hellre lagat någon form av plockmat men jag var tvungen att göra en varmrätt, men det fungerade ändå helt okej.
 
Nästa grupp hade en syrah från Sydafrika, detta i kombination med hasselbackspotatis, lamm och en rödvinsås. 
Bästa kombinationen denna dag var denna, en alcace pinot gris med stekt sik och bure blanc sås, bacon, sparris och potatismos. Super gott.
Sist men inte minst var spätburgunder och fläskfilé, hallonsås och potatisgratäng. 
 
</div

Liknande inlägg

Till top